Kokt fisk med chili och varm olja

2

Du behöver

  • 0,5 röd chili
  • 10 cm salladslök
  • 3 cm ingefära
  • 2 msk soja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk risvin eller torrt vitt vin
  • 400 g fiskfile tex sej, torsk eller rödspetta
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 msk matolja

Gör så här

  1. Strimla chili, salladslök och ingefära. Häll soja i en liten skål och blanda med socker och vin till en sås. Rulla fiskfilen i potatismjöl.
  2. Häll en liter vatten i en kastrull och koka upp tillsammans med salt. Lägg i fisken och koka på stark värme i 5 minuter. Häll av vattnet och placera fisken på en tallrik. Strö strimlad salladslök, chili och ingefära på fisken. Häll över sojasåsen. Hetta till sist upp oljan i en liten kastrull och låt den rinna över fisken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept