Sillbakelse med äpple och kapris

Sillbakelse med äpple och kapris
Foto: Kent Jardhammar
4

Du behöver

  • 12 skivor kavring eller annat grovt bröd

Fyllning

  • 1,5 dl fint tärnad dillsill
  • 2 st schalottenlökar, fint tärnade
  • 1 dl syrligt äpple i fina tärningar
  • 1 dl tärnad kokt kall potatis
  • 0,5 dl riven rotselleri
  • 2 msk hackad kapris eller orökt kaviar
  • 0,75 dl crème fraiche
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt och peppar

Garnering

  • 1,5 dl crème fraiche
  • 4 st salladslökar
  • 1 st äpple
  • 4 bitar sill i dill
  • 8 st stora kaprisbär

Gör så här

  1. Ta ut rundlar ur brödet, cirka 6 cm i diameter.
  2. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Smaka av med salt och peppar. Fördela hälften av blandningen på fyra av bröden. Täck med fyra nya skivor och fördela resten av fyllningen på dem. Täck med de sista skivorna och lägg gärna bakelserna i lätt press en stund.
  3. Bred ett tunt lager crème fraiche på och runt bakelserna.
  4. Tryck fast fint strimlad salladslök runt om (eller annat kryddgrönt). Garnera med äpple i tunna skivor, sill i tunna skivor, kaprisbär och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept