Laxsnittar på tre sätt

Laxsnittar på tre sätt
Foto: Kent Jardhammar

Tre olika snittar som passar bra till festen.

Receptet räcker till 24 stycken snittar, 8 st av varje fyllning.

24 december 2010
Visa mer

Du behöver

Laxros på gurkbädd

  • 8 st rundlar, 3–4 cm, av rågbröd
  • 2 msk crème fraiche
  • 1,5 dl fint tärnad gurka
  • 0,5 dl örtkryddad crème fraiche
  • 4 skivor kallrökt lax

Laxtartar i miniformat

  • 8 st rundlar, 3–4 cm, av rågbröd
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 2 skivor kallrökt lax i fina tärningar
  • 2 skivor gravad lax i fina tärningar
  • 1 msk finhackad saltgurka
  • 2 stänk tabasco
  • lime

Laxsnitt med oliv

  • 1 skiva längdskuret rågbröd (landgång)
  • 1 msk crème fraiche
  • 3 skivor, kallrökt lax
  • 8 st räkor
  • 4 st oliver
  • 0,5 st lime

Gör så här

  1. Laxros på gurkbäddBred crème fraiche på bröden och täck med finhackad gurka. Dela laxskivorna. Lägg på en klick örtkryddad crème fraiche och rulla ihop som en ”ros”. Ställ den på snittarna.
  2. Laxtartar i miniformat: Bred lite crème fraiche på bröden. Blanda alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och fördela på bröden. Garnera med lime.
  3. Laxsnitt med oliv: Kantskär brödet och bred på crème fraiche. Täck med laxskivorna. Skär med vass kniv i 8 fyrkanter. Garnera med räkor, oliver och lime.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept