Familjens smörgåstårta med ost och skinka

Familjens smörgåstårta med ost och skinka
Foto: Kent Jardhammar

Du behöver

  • 9 st landgångsbröd eller ett stort runt bröd

Fyllning

  • 100 g rökt skinka
  • 100 g hårdost
  • 1,5 dl ananas, i små tärningar
  • 1,5 dl fint tärnad gurka
  • 1,5 dl fint tärnat äpple
  • 1 dl fint strimlad purjolök
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl majonnäs
  • 1 tsk senap
  • salt och peppar
  • några droppar tabasco

Garnering

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk senap
  • 1 frp färdigskivad ost, t ex Wästgöta Kloster
  • 1 st gurka, i skivor
  • 25 st körsbärstomater
  • 20 st tunna skivor av rökt skinka
  • 20 st tunna skivor av kokt skinka
  • 300 g druvor

Gör så här

  1. Skär skinka, ost, ananas, gurka och äpple i fina tärningar. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint.
  2. Vispa grädden och blanda med majonnäs, senap och några droppar tabasco. Blanda alltsammans och smaka av.
  3. Kantskär bröden. Lägg dem tre och tre och ta ut runda bottnar, cirka 24 cm i diameter. Lägg hälften av fyllningen på första bottnen. Lägg på nästa botten, men var noga med att skarvarna inte kommer på samma ställe. Lägg på resten av fyllningen och täck med tredje botten.
  4. Blanda vispad grädde, majonnäs och senap och bred över och runt tårtan. Skär osten så att den blir lika hög som tårtan. Rulla ostskivorna och ställ dem runt tårtan med gurkskivor emellan. Lägg tomaterna runt tårtan. Forma skinkan till strutar och ställ innanför tomaterna. Placera druvorna i mitten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept