Vegetarisk smörgåstårta

Vegetarisk smörgåstårta
Foto: Kent Jardhammar

En härligt god vegetarisk smörgåstårta som alla gillar. Avokado och finriven morot går fint ihop med riven halloumiost.

Receptet räcker till cirka 8 bitar.

Vegetariska tårtor är ofta bäst om de inte får stå för länge. Både fyllning och garnering ska ha en viss krispighet.

7 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 9 skivor längdskuren grahamsfranska eller 6 landgångsbröd

Fyllning 1

  • 2 st avokador i tärningar
  • 0,5 st citron, saft
  • 1 st äpple, i tärningar
  • 0,5 dl strimlad purjolök
  • 10 st skivade gröna oliver
  • 0,75 dl kesella
  • salt och peppar

Fyllning 2

  • 3 dl fint riven morot
  • 5 msk crème fraiche
  • 1 dl fint strimlad purjolök
  • 1,5 dl riven halloumiost eller fårost
  • 1 dl fint tärnad paprika

Garnering

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g ädelost
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 st avokado
  • 10 st halverade gröna oliver med pimiento
  • morot i tunna skivor
  • rödbetsgroddar

Gör så här

  1. Kantskär bröden och lägg tre i bredd på ett fat. Tänk på att lägga mittenlagret åt andra hållet så tårtan håller ihop. Gör fyllningarna var för sig. Smaka av.
  2. Bred Fyllning 1 över första lagret. Lägg på nästa botten och bred på Fyllning 2. Täck med sista bottnen.
  3. Vispa samman grädde och ädelost och bred drygt hälften runt tårtan. Mixa avokado i den återstående krämen och bred på tårtan.
  4. Garnera med morotsskivor och oliver. Toppa med rödbetsgroddar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept