Halstrade pilgrimsmusslor

20 min
4
Halstrade pilgrimsmusslor
Foto: TV4

Halstrade pilgrimsmusslor med kapris-pistaschvinägrett och frasiga ostpinnar. En liten förrätt som halstras i sista stund.

Dryckestips
Gobelsburg Rieslig

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 oktober 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 12 st pilgrimsmusslor, helst färska med romsäck borttagen

Vinägrett

  • 2 msk citronolja
  • 2 tsk citron, pressad
  • Några droppar flytande honung
  • 4 tsk kapris
  • 2 tsk pistaschmandlar, grovt hackade
  • Flingsalt, efter smak
  • Nymald svartpeppar, efter smak

Ostpinnar

  • 1 st fryst smördegsplatta 8x17 cm
  • 1 st ägg, söndervispat
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • Flingsalt, efter smak

Gör så här

  1. Vinägrette
    Rör ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar.
  2. Ostpinnar
    Sätt ugnen på 200 grader
  3. Tina smördegsplattan och skär den på längden till 6 remsor.
  4. Pensla remsorna med ägg och doppa dem i osten och flingsalt.
  5. Vrid och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills de har fin färg.
  7. Vid servering
    Torka av pilgrimsmusslorna och pensla dem med lite olja.
  8. Grilla eller stek ca 1 minut på var sida.
  9. Salta och peppra efter smak.
  10. Servera direkt med rumstempererad vinägrett.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept