Löjromsbakelse

Löjromsbakelse
Foto: Kent Jardhammar
Inger Bjugård
Inger Bjugård

Löjromsbakelse

Av: Inger Bjugård

12 ingredienser

En liten smörgåstårta eller skagenbakelse som den också kallas. En festlig liten bakelse som du även kan göra med köpt skagenröra.

Receptet räcker till 12 bakelser.

Ingredienser

  • 12 skivor vitt bröd

Skagenröra

  • 300 g skalade räkor
  • 3 crabsticks (1/2 av ett förp))
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,75 dl majonnäs
  • 0,75 dl kvarg 10 %

Garnering

  • 0,5 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 100 g löjrom
  • räkor
  • citron, skivor
  • dill

Gör så här

  1. Skär bröden i avlånga eller fyrkantiga bitar. Stek dem i lite smör i en stekpanna. Låt svalna.
  2. Ta undan några räkor till garneringen. Hacka resten av räkorna och crabsticksen grovt. Blanda med dill, majonnäs och Kesella. Smaka av. Lägg samman bakelserna med röran emellan.
  3. Bred ett tunt lager crème fraiche blandad med majonnäs på översta brödet. Fördela löjrommen och garnera med räkor, citronskivor och dill.