Mandelflarn

Mandelflarn
Foto: TV4

De här kakorna är snabbgjorda - och risken är stor att de hgär godbitarna försvinner snabbt också! Receptet ger 24 kakor. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

17 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 100 g sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 msk mjölk

Gör så här

  1. Skålla och skala mandeln (om du vill, det går bra med skal på också).
  2. Hacka den fint – använd gärna matberedare.
  3. Smält smör och socker i en kastrull under omrörning.
  4. Tillsätt mandel, mjölk och mjöl när sockret smält.
  5. Låt sjuda ett par minuter. Rör hela tiden.
  6. Klicka ut på plåt med plåtpapper. Inte mer än en rågad tesked per styck för dom flyter ut av bara attan. 3 x 3 på en vanlig plåt är lagom.
  7. Grädda i 200 grader 5-6 minuter tills de fått lagom färg.
  8. Dra papperet av plåten med flarnen på och lägg på svalning. När de svalnat flyttas de till annat ställe för att kallna ordentligt innan de serveras eller förpackas.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept