Mangoldpastej med rökt makrill

Mangoldpastej med rökt makrill
Foto: TV4

Mangoldpastej med rökt makrill

Av: Ingela - Tjörn

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

Mangoldpastej med rökt makrill och rödbetor samt Tjörnkakor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 200 g mangold
  • 2 knippen dill
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • svartpeppar
  • rökt makrill
  • crème fraîche
  • gräslök, hackad

Tjörnkakor

  • 50 g jäst
  • 0,5 l vatten
  • 100 g smör, smält
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 l vetemjöl
  • smör
  • flingsalt

Gör så här

Mangoldpastej

  1. Hacka mangold och dill.
  2. Vispa ihop ägg, grädde och majonnäs.
  3. Smaksätt med kryddorna och blanda i "hacket".
  4. Smörj väl en enliters brödform, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter eller tills pastejen stelnat.
  5. Skiva pastejen och lägg två skivor på varje tallrik.
  6. Hacka en bit makrill och blanda med crème fraiche och hackad gräslök.
  7. Lägg en klick, cirka en matsked, på skivorna och en liten kokt rödbeta. Hackad gräslök placeras på toppen som prydnad.

Tjörnkakor

  1. Sätt degen på vanligt sätt. Forma tio bollar av degen och låt dem jäsa.
  2. Kavla ut tunna brödkakor först med vanlig kavel och sedan med "kruskavel".
  3. Nagga kakorna och sätt in dem på en varm plåt mitt i ugnen på 275 grader.
  4. Grädda några minuter tills kakorna blir ljusgula. Lägg dem på varandra på bakduk och täck väl. Kakorna kan med fördel frysas, då de kallnat. Vid servering kan flingsalt strös på det smörade brödet.