Ingefärsstek med surkål

Ingefärsstek med surkål
Foto: TV4

Härligt mustig vintermat! Detta är man som passar utmärkt efter skid- eller skridskoturen. Steken sköter sig själv i ugnen medan du hittar på något roligt. Den kan stekas i god till i förväg och hettas upp vid servering. Servera surkål till dem som förstår att uppskatta det och kokt potatis till övriga sällskapet. Fransk senap är gott till skinka och surkål. Plus ett glas öl!

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg skinkstek
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 st syltade ingefärsfrukter, hackade
  • 100 g rökt fläsk
  • 1 burk surkål, ca 850 g
  • 1-2 dl vitt vin
  • 1 tsk kumminfrö
  • salt och svartpeppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 17
  2. Stick hål här och var i steken och peta in ingefära. Krydda köttet runtom.
  3. Lägg den i ugnsform, sätt i termometer. Lägg fläsket runtom. Stek utan ösning till 82-85 grader.
  4. Hetta upp surkålen med vin och kummin och servera till steken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept