Ingefärskakor

10 kakor
Ingefärskakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
10 kakor

Du behöver

Mördeg

  • 45 g socker (0,5 dl)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 132 g mjöl (2,2 dl)
  • 0,5 äggula

Smaksättning

  • 1,5 msk ljus sirap
  • 1,5 msk malen ingefära
  • lite mjöl

Dekoration

  • 25 g mörk choklad

Gör så här

  1. Mördeg
    Blanda allt förutom äggulan i en matberedare. Ha sedan i äggulan och mixa snabbt ihop. Dela upp degen på två och kyl i kylskåp.
  2. Smaksättning
    Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda ihop degen med ingefära och sirap, tillsätt extra mjöl om det behövs. Spritsa ut 10 kakor på ett bakplåtspapper.
  4. Grädda i ca 7 min.
  5. Smält chokladen och ringla över småkakorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept