Ingefärskaka med färsk frukt

Ingefärskaka med färsk frukt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ingefärskaka med färsk frukt

14 ingredienser

En kryddig kaka med färskost och läckra frukter. Gott som dessert eller till en kopp kaffe eller te.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk vatten
  • 240 g vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 dl mjölk

Till dekoration

  • 200 g färskost
  • ananas, grillad
  • jordgubbar, skivade
  • macadamianötter, rostade

Gör så här

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget, vaniljsocker, ingefära och salt. Rör ner vattnet.
  2. Blanda mjöl, kakaopulver och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna, stjälp upp och låt kallna helt. Bre på färskost och dekorera med frukt och nötter.