Ingefärskaka med färsk frukt

Ingefärskaka med färsk frukt
Foto: TV4

En kryddig kaka med färskost och läckra frukter. Gott som dessert eller till en kopp kaffe eller te.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk ingefära,malen
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk vatten
  • 240 g vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 dl mjölk

Till dekoration

  • 200 g Philadelphiaost
  • ananas,grillad
  • jordgubbar,skivade
  • macadamianötter,rostade

Gör så här

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget, vaniljsocker, ingefära och salt. Rör ner vattnet.
  2. Blanda mjöl, kakaopulver och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna, stjälp upp och låt kallna helt. Bre på färskost och dekorera med frukt och nötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept