The Sunday Times syllabub med rabarber och ingefära

4

Du behöver

  • 4 späda stjälkar rabarber
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 1,25 dl florsocker
  • 3 msk syltningslag för syltad ingefära
  • 1,25 dl torr sherry
  • 4 dl kall vispgrädde

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 2 cm bitar, lägg den i ett lager i en kastrull och strö över strösocker. Tillsätt 1 msk citronsaft och vatten. Värm tills det börjar bubbla sakta, vänd på rabarberbitarna ? de avger mera vätska då ? lägg på ett lock och låt koka sakta i ytterligare 30 sekunder. Ta kastrullen av värmen och låt svalna med locket på. Då behåller rabarbern sin form och upplöses inte. Ställ in i kylen.
  2. Häll florsocker i en stor skål och tillsätt resten av citronsaften samt syltningslagen. Vispa slätt. Häll i sherry och rör om. Ställ in skålen i kylen.
  3. Vid servering, vispa grädden och tillsätt den till sherryblandningen. Fortsätt vispa tills mjuka toppar bildas i grädden. Häll upp gräddsmeten i glas och lämna utrymme överst. Lägg rabarbern på toppen och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept