Gul kycklingcurry

4

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk curry
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 kanelstång
  • 2 msk farinsocker
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 2 äpplen
  • 200 g rabarber
  • 50 g smör + extra till stekning

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, salta och stek i smör tills det får lite färg. Tillsätt kryddor och socker och fräs under omrörning i minst 3 minuter. Var noga så att köttet inte bränns vid! Lägg över allt i en gryta, häll i buljongen och låt sjuda under lock i cirka 20 minuter. Så här långt kan du förbereda dagen innan och låta stå över natten i kylen.
  2. Ansa och skär alla grönsaker och frukter i mindre bitar.
  3. Fräs lök, fänkål, paprika och morot mjuka i smör, tillsätt äpple och rabarber och stek tills allt mjuknat. Häll blandningen över kycklingen. Koka upp och rör om. Häll av lite buljong och mixa med 50 gram smör och slå tillbaka över kycklingen strax före servering. Servera med ett gott basmatiris och lite naturell yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept