Indisk kycklingcurry med vitlöksnaan

Indisk kycklingcurry med vitlöksnaan
Foto: TV4
Johanna Kruusval
Johanna Kruusval

Indisk kycklingcurry med vitlöksnaan

Av: Johanna Kruusval

Från: Efter stängning

21 ingredienser

60 m

Mustig och smakrik curry med saftig kyckling. servers med vitlöksdoftande naanbröd och kryddigt ris!

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar, skivade
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1,5 msk malen koriander
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 5 hela nejlikor
  • 2 kanelstänger
  • 4-5 stjärnanis
  • 1 hel majskyckling
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 3 dl kycklingfond
  • 400 ml kokosmjölk

ris

  • 2,5 dl basmatiris, sköljd och avrunnen
  • 4-5 dl buljong, valfri smak
  • 4-5 msk sultanrussin
  • sötmandel, skållad

naanbröd

  • smör, smält
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg på en tallrik vid sidan.
  2. Mät upp kryddorna på en tallrik.
  3. Stycka kycklingen i bitar. Låren skär du i två bitar liksom brösten. Bryn kycklingbitarna olja några minuter i stekgrytan.
  4. Tillsätt löken och kryddorna. Rör runt och fräs någon minut till.
  5. Tillsätt kycklingfond och kokosmjölken. Låt koka på svag värme under lock i 30-40 minuter. Rör då och då.
  6. Koka under tiden ris enligt anvisningar på förpackningen. När riset är färdigt blandar du i sultanrussin samt mandlar i riset.
  7. Smält smör i en stekpanna och pressa i vitlök. Lägg i ett naanbröd i taget i stekpannan och stek tills de får fin färg.
  8. Servera curryn tillsammans med ris och naanbröd.