Indisk grönsakssoppa

Indisk grönsakssoppa
Foto: TV4

Den här indiska soppan är av samma typ som den italienska minestronesoppan. Den får sin konsistens av de krossade ärterna och en karakteristisk smak av de konserverade grönsakerna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 msk röda linser
  • 1 gul lök
  • 250 g djupfrysta gröna ärter
  • 2 grovt hackade tomater
  • 1 burk blandade grönsaker
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk kokosflingor
  • salt

Kryddblandning:

  • 3 msk krossade kikärter
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk spiskumminfrön
  • 0,5 msk malen svartpeppar
  • 0,5 tsk malen chilipeppar
  • 0,5 dl vatten
  • Till garnering:
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i tunna strimlor. Koka de röda linserna med 1/2 tsk salt i 6 dl vatten tills de är nästan mjuka, ca 20 minuter. Tillsätt lök, ärter, tomater och de konserverade, avrunna grönsakerna. Låt koka ca 5 minuter tills de är nästan genomkokta. Sila och ta vara på spadet.
  2. Blanda samman krossade kikärter, gurkmeja, korianderfrön, spiskumminfrön, svartpeppar, chilipeppar och vatten till en kryddblandning. Rör ut den i 1/2–1 dl vatten till en tjock pasta. Värm oljan till medelvärme i en kastrull och fräs kryddblandningen under omrörning i 1–2 minuter. Tillsätt citronsaften och kokosflingorna.
  3. Tillsätt grönsaksspadet lite i taget under omrörning. Låt allt koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna och linserna är genomkokta, krydda med salt. Hacka koriandern och strö över före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept