Indisk currysoppa med kyckling

Indisk currysoppa med kyckling
Foto: TV4

En mustig och god soppa som även passar att laga till många. Den blir bara godare av att kokas i förväg och går även utmärkt att frysa. Servera den gärna med nybakat bröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 3 tsk curry
  • 1 äpple, grovrivet
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 salladslök, finskivad
  • 1 morot, finhackad
  • 5-6 korn svartpeppar
  • 3-4 dl kött av grillkyckling, hackat
  • salt
  • smör att fräsa i

Gör så här

  1. Fräs lök och curry i lite smör i en gryta. Rör ned äpplet. Pudra över mjöl, rör om och slå på buljong.
  2. Lägg i grönsaker och pepparkorn och koka sakta ca 10 minuter.
  3. Smaka av med salt och tillsätt kycklingköttet. Värm soppan och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept