Indisk currykyckling

Indisk currykyckling
Foto: TV4

En festkyckling med spännande tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling, delad
  • 1 hg margarin
  • 8 msk ströbröd
  • 3 tsk curry
  • 2-3 tsk salt

Att servera till:

  • skivad banan
  • russin
  • valnötskärnor
  • kokos
  • ris
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Klä en långpanna med folie och lägg galler över. Smält margarinet. Blanda ströbröd, curry och salt på ett fat. Pensla kycklinghalvorna med margarin och vänd dem i ströbrödet. Lägg dem på gallret och sätt in pannan i ugnen. Stek cirka 45–50 minuter. Vänd halvorna en gång under stekningen.
  2. Koka riset. Ge russinen ett uppkok och låt dem rinna av. Lägg kokos i en skål med hett vatten och låt det dra.
  3. Ta kycklingen ur ugnen och lägg den på ett varmt serveringsfat med skivad banan och russin. Pressa vattnet ur kokosen och lägg upp i en skål. Lägg valnötskärnor i en annan skål. Servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept