Indisk curry med kyckling och kokoksmjölk

Indisk curry med kyckling och kokoksmjölk
Foto: TV4
Othilia Axelsson
Othilia Axelsson

Indisk curry med kyckling och kokoksmjölk

Av: Othilia Axelsson

Från: Efter stängning

24 ingredienser

60 m

En riktigt smakrik kycklingcurry kryddad med ingefära, spiskummin, koriander, kanel, nejlika och mynta!

Tips! Gör gärna hemgjorda naanbröd, men det finns färdiga att köpa.

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklinglår
  • 1 gul lök
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1,5 msk torkad koriander
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 kanelstång
  • 0,5 tsk nejlika (malen)
  • 4 msk curry
  • 0,5 tsk torkad mynta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl grädde
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 port jasminris
  • naanbröd, till servering
  • gurksallad, till servering

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i bitar. Låren skär du i två bitar liksom brösten, om du inte vill använda enbart klubban. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Bryn kycklingbitarna i olja några minuter i en stor stekgryta. Tillsätt löken och alla kryddorna. Rör runt och fräs någon minut till.
  3. Tillsätt yoghurt, grädde, kokosgrädde och kycklingfond. Låt koka på svag värme under lock, i cirka 30 minuter men gärna längre. Koka under tiden riset, värm naanbrödet och gör eventuellt en gurksallad.
  4. Smaka av med salt och peppar och servera den kryddiga grytan med nykokt ris, naanbröd och en svalkande gurksallad!