Inbakad paté med oliver

Inbakad paté med oliver
Foto: TV4

Med mager fläskfärs menas att man maler skinka eller bog med så lite fett som möjligt. Naturligtvis kan annat kött användas, t.ex. vilt, men då uppblandat med fetare fläskfärs.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 1 kg mager fläskfärs
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 3 ägg
  • 0,5 krm mald kryddnejlika
  • 1 paket bacon, strimlat
  • 25 pimentosfyllda oliver
  • 5 plattor fryst smördeg
  • 1 ägg till pensling
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Kavla ihop tre degplattor på långsidorna. Kavla degen något tunnare och klä en avlång bakform ca 2 l. Ställ i kyl.
  3. Fräs baconet lätt, låt rinna av.
  4. Blanda allt utom bacon och oliver till fin färs.
  5. Varva sedan färs, bacon och oliver i formen. Vik ner degkanterna över färsen.
  6. Kavla ihop de två resterande degplattorna, skär ut ett lock och täck formen. Använd restdegen till dekorationer och lägg på.
  7. Pensla med uppvispat ägg, stick lufthål.
  8. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 1 tim. Lägg al-folie över mot slutet om ytan bli för mörk. Låt kallna i formen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept