Inbakad fläskfilé

Inbakad fläskfilé
Foto: TV4

Detta är perfekt festmat som ska förberedas i god tid. Om du inte vill ha leverpastej runt fläskfilén kan det varieras med bland annat en duxellemassa (så kallas fyllningen mellan smördegen och fläskfilén) gjord på hackad fräst lök, bacon och champinjoner. Servera den gräddade fläskfilén med sallad och gelé.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg fläskfilé
  • 200 g Bakad leverpastej
  • 2 msk grädde
  • 1 st stor rektangulär smördeg, kylvara
  • uppvispat ägg
  • paprikapulver
  • salt och peppar
  • Ugn:225°

Gör så här

  1. Blanda pastej och grädde.
  2. Krydda filéerna, bryn dem väl runtom. Sänk värmen och stek dem klara ca 20 min. Låt dem kallna.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Bred pastejen runt köttet.
  5. Lägg det på smördegen och rulla in dem. Fäst skarven med lite vatten. Lägg rullen med skarven nedåt på plåt med bakpapper.
  6. Skär ev. dekorationer av restdegen och lägg på.
  7. Pensla med ägg och grädda ca 15-20 min. Servera varm med sallad till.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept