Inas punsch- och hjortrontryffel

Tryffel
Foto: TV4
Ina Drakfors
Ina Drakfors

Inas punsch- och hjortrontryffel

6 ingredienser

3 h (tar tid att stelna)

En mörk chokladtryffel med smak av hjortron och punsch.

Detta är ett deltagarrecept från programmet Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner30 - 35 stycken

Punsch- och hjortrontryffel

  • 300 g mörk choklad
  • 2 dl grädde
  • 4 msk hjortronsylt
  • 4 msk punsch

Dekoration

  • 200 g mörk choklad
  • 50 g pistagenötter, hackade

Gör så här

Punsch- och hjortrontryffel

  1. Koka upp grädden och hacka chokladen. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills chokladen smält helt. Tillsätt hjortronsylt och punsch. Låt stelna i kyl.
  2. Rulla till bollar och doppa i choklad. Spritsa önskat mönster och strö över lite hackade pistagenötter.