Inas Lakritspannacotta med hallon

4 h
12 st
Pannacotta
Foto: TV4
4 h
12 st

Du behöver

Lakritspannacotta

  • 0,5 påse turkisk peppar
  • 0,5 dl vatten
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 30 g socker
  • 2,5 st gelatinblad
  • Svart livmedelsfärg

Hallongelé

  • ca 200 g frysta hallon
  • 2,5 dl vatten
  • 4 st gelatinblad
  • 0,5 dl socker

Dekoration

  • Färska hallon
  • Vit choklad

Gör så här

  1. Krossa den Turkiska pepparn fint. Häll i en kastrull och tillsätt vattnet. Låt sjuda ihop tills godiset smält.
  2. Lägg gelatinet i kallt vatten. Dela vaniljstången och lägg i kastrullen. Häll på grädde, socker och livsmedelsfärg. Låt koka upp. Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen. Rör om tills gelatinet smält. Häll upp pannacottan i shotglas.
  3. Ställ i kylen.Smält choklad och gör önskad chokladdekoration.
  4. Hallongelé
    Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Häll de frysta hallonen i en kastrull. Tillsätt vatten och socker och koka på svag värme.
  5. Krama ur gelatinet och lägg i kastrullen. Rör om tills gelatinet smält. Låt svalna och häll på toppen av den stelnade lakritspannacottan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept