Idas får i kål

Idas får i kål
Foto: TV4

Idas får i kål

Av: Ida - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

2,5 h

Får i kål - en norsk klassiker där fårkött och kål kokas länge. Serveras med nykokt potatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 kg grytkött av får (eller lammkött)
  • 2,5 kg kål
  • 4 tsk hela pepparkorn
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 1-2 msk vetemjöl
  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Dela kålhuvudet i klyftor.
  2. Lägg kött och kål lager i en gryta (kött i botten med fettsidan nedåt). Strö salt, peppar och mjöl mellan skikten. Pepparkorn kan även placeras i en särskild pepparhållare.
  3. Häll på vatten. Koka upp och låt koka på svag värme tills köttet är mört (det lossnar från benet), det tar ca 2 timmar.
  4. Serveras rykande hett tillsammans med kokt potatis.