Rostbiff Moderne - ett smørrebrød

1

Du behöver

  • 0,5 skiva rågbröd med smör
  • 3 skivor rostbiff
  • 3 st tomatskivor
  • 20 g knaperstekt lök
  • 0,5 st kokt ägg

Gör så här

  1. Lägg rostbiffsskivorna på brödet, tomatskivorna ovanpå och äggklyftor på var sida om tomaterna. Placera den knaperstekta löken ovanpå tomatskivorna.
  2. Knaperstekt lök:
  3. Skär en lök i tunna, helst lika tjocka skivor. Lösgör lökringarna från varandra. Värm olja till nära kokpunkten i en kastrull. Lägg i några lökringar i taget. Det kan sprätta mycket om oljan när ringarna läggs i. Ringarna är färdiga när de är gyllenbruna. Tag upp ringarna. Bred ut dem på hushållspapper och strö på grovt salt. Om det blir knapriga lökringar över kan de förvaras på torrt ställe i köket. Förvara dem inte i kylskåpet eftersom de blir mjuka i så fall.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept