Rökt anka och röd sallad - ett smørrebrød

1

Du behöver

  • 0,5 skiva rågbröd med smör
  • 0,5 st rökt ankbröst
  • 1 msk röd sallad
  • 1 msk krasse
  • Röd sallad:
  • 250 g vitkål
  • 250 g purjolök
  • 250 g inlagda rödbetor
  • 250 g kryddmajonnäs
  • 1 st stor bit pepparrot, fint riven
  • Kryddmajonnäs:
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk matättika
  • 5 dl olja
  • 1 tsk HP-sås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • peppar
  • 2 msk crème fraîche

Gör så här

  1. Skär det rökta ankbröstet i skivor på snedden och lägg dem på brödet. Lägg på den röda salladen i en rand från hörn till hörn. Garnera salladen med krasse.
  2. Röd sallad:
  3. Skär vitkål, purjolök och rödbetor i fina strimlor. Tillsätt kryddmajonnäs och finriven pepparrot. Låt salladen stå i 24 timmar innan den ska ätas.
  4. Kryddmajonnäs:
  5. Rör äggula och salt tills det blir vitt och tjocknar. Tillsätt ättika. Häll i olja lite åt gången under omrörning. Smaka av med HP-sås, worcestershiresås, dijonsenap, soja, citronsaft, salt och peppar.
  6. Och till sist crème fraîche.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept