Rød Aalborg - ett smørrebrød

1

Du behöver

  • 1 skiva surdegsbröd med smör
  • 1 skivor rökt lax
  • 40 g kaviar
  • 50 g laxtartar
  • 1 st äggskal av plast
  • 0,5 cl Rød Aalborg (iskall)
  • 1 st dillkvist

Laxtartar:

  • 150 g rå lax
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 msk stark dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Låt kaviaren rinna av. Lägg den rökta laxen på det smörade brödet samt en sträng med kaviar ovanpå. Bredvid denna läggs en sträng med laxtartar. Garnera med dillkvisten. Sist, men inte minst, häller man Aalborg i skalet. Placera plastskalet överst.
  2. Laxtartar:
  3. Hacka laxen grovt och blanda i övriga ingredienser. Laxtartaren ska vila i kylskåp en halvtimme. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept