Per Henriksen - ett smørrebrød

1

Du behöver

  • 0,5 skiva rågbröd med smör
  • 1,5 st hårdkokt ägg
  • 4 st tomatskivor
  • 4 st gurkskivor
  • 1 msk hackad lök
  • 1 msk kryddmajonnäs
  • 1 st äggula
  • 1 st citronklyfta
  • Kryddmajonnäs:
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk matättika
  • 5 dl olja
  • 1 tsk HP-sås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • peppar
  • 2 msk crème fraîche

Gör så här

  1. Lägg äggklyftorna i en ring runt kanten på det smörade brödet. Lägg tomatskivorna i mitten och gurkskivorna ovanpå dem. Lägg den hackade löken i en ring ovanpå gurkan och majonnäsen vid sidan av. Ställ äggulan i ett plastskal i mitten. Pressa saften ur citronklyftan ner i äggskalet strax innan "Per Henriksen" ska serveras.
  2. Kryddmajonnäs:
  3. Rör äggula och salt tills det blir vitt och tjocknar. Tillsätt ättika. Häll i olja lite åt gången under omrörning. Smaka av med HP-sås, worcestershiresås, dijonsenap, soja, citronsaft, salt och peppar.
  4. Och till sist crème fraîche.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept