Från Köket

Mamma Idas varma ostsmörgås

4

Du behöver

  • 400 g emmentaler- eller gruyèreost
  • 4 ägg
  • 4 msk vitt vin (6 cl)
  • 4 krm paprikapulver
  • 4 skivor schweiziskt lantbröd (skuren i mitten, ca 1, 5 cm tjock)
  • säsongssallad med senapsdressing
  • cornichons

Gör så här

  1. Skär osten i tunna skivor.
  2. Stek brödskivorna gyllenbruna på ena sidan i smör.
  3. Vänd brödskivorna. Lägg snabbt på ostskivorna och strö paprikapulver på varje smörgås.
  4. Häll det vita vinet runt brödskivorna och täck stekpannan omedelbart med lock. Osten smälter av ångan och smörgåsarna får en härlig arom. Låt smörgåsarna ligga i pannan några sekunder tills de blir torra på undersidan.
  5. Smörgåsarna serveras omedelbart med ett stekt ägg på varje smörgås och en härligt frasig säsongssallad med senapsdressing. Franska smågurkor, "cornichons" passar också bra till smörgåsarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept