Halloumi med couscous och rödbeta

15 min
4
Halloumi med couscous och rödbeta
Foto: TV4

Smörstekt halloumi med ljus couscous och rödbeta, toppad med honung. Karlskrona med vind i seglet. Som sammet för smaklökarna, sött och salt i symbios. /Ibiza

Dryckestips
Öl, ett ljus lättöl

Ibiza från Karlskrona lagade även

Baconomfamnad kycklingfilé


Rutig vaniljpanacotta



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 februari 2011
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 1 st rödbeta, rå, skalad, skivad
  • 200 g halloumi, skivad
  • 1,5 dl couscous, okokt
  • smör
  • 15 ml honung, flytande, ringlas över rätten
  • ruccolablad

Gör så här

  1. Skala rödbetan.
  2. Skär upp i fina skivor, ca 4 mm i tjocka.
  3. Stek skivorna i smör i stekpanna på låg värme i ca 10 minuter.
  4. Rödbetsskivorna skall mjukna och få en mer mörkröd färg.
  5. Skär upp halloumin i 1.5 cm tjocka skivor.
  6. Stek dem i stekpanna på båda sidor tills de har fått ordentligt med färg.
  7. Laga couscousen enligt anvisning, ca 2 portioner på förpackningen.
  8. Tillsätt smör.
  9. Lägg upp halloumi, fyll en glasskopa med couscous, platta till med sked och knacka ur ovanpå.
  10. Gör ett segel av rödbetan på en tandpetare och sätt fast i halloumibasen.
  11. Dekorera med några blad ruccola och toppa med honung.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept