Anettes fyllda kycklinghalvor

Anettes fyllda kycklinghalvor
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall
Anette Rosvall

Anettes fyllda kycklinghalvor

11 ingredienser

Fyll ett par kycklingfiléer med mozarella, soltorkade tomater, vitlök, basilika... eller vad du nu kan tänkas ha hemma!

Servera kycklingfiléerna med ris, potatis eller bara en god sallad.

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé, per person
  • 1 förp mozzarellaost
  • soltorkade tomater, ett par, hackade
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 2 färska basilikablad
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 förp bacon (per två kycklingfiléer)
  • 4 msk kycklingfond
  • vatten
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär ett snitt i varje filé, stoppa dem med ost, soltorkade tomater, basilika blad, krossad vitlök och lite hackad rödlök.
  2. Kläm ihop filén och rulla bacon runt.
  3. Stek filéerna i en het panna med smör och olja i, så att de får fin färg runtom.
  4. Lägg de gyllenbruna filéerna i en ugnsfast form, salta och peppra och ställ dem åt sidan.
  5. Häll i lite vatten i pannan och rör runt så att du får tag på alla goa smaker från de stekta kycklingfiléerna, häll i kycklingfonden och låt koka upp litegranna.
  6. Häll skyn över filéerna och låt dem gå i 200 graders ugnsvärme i ca 20 minuter (när du sticker kycklingen skall saften som rinner ur vara helt klar och inte rosa).
  7. Servera till ris med tomatås eller med stekt potatis och en god sallad.