Vårsallad med lax och potatis

Vårsallad med lax och potatis
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Vårsallad med lax och potatis

14 ingredienser

Jag kallar den Vårsallad med lax, och det passar riktigt bra nu för det börjar närma sig. Snön sjunker mer och mer för varje dag som går och idag behövde vi inte ha vantar på oss när vi var ute och gick. Yiiiiiiippppiykayeeee! /Anette Rosvall

Ingredienser

portioner

sallad

  • 500 g lax, benfri, kokt, i bitar
  • 8-10 färskpotatisar, kokta och skivade
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 knippe rädisa, i skivor
  • 0,5 gurka, i bitar
  • 1-2 msk dill, hackad
  • 150 g salladsmix (efter smak)

Dillmajonnäs

  • 1 dl majonnäs (eller hemmagjord majonnäs)
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 0,5 krm strösocker

Gör så här

Sallad

  1. Blanda allt utom salladen försiktigt och låt stå svalt ett tag.
  2. Blanda salladen med en god dressing eller bara olja och balsamvinäger.
  3. Lägg upp på ett fat och toppa med lax- och potatisblandningen.

Dillmajonnäs

  1. Man kan också servera salladen med dillmajonnäs. Antingen gör du egen majonnäs enligt konstens alla regler eller så använder du den som finns att köpa i affären.
  2. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och socker.