Ugnspannkaka med fläsk

ca 30 m
4
Ugnspannkaka med fläsk
Foto: Husmorsorna
ca 30 m
4

Du behöver

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör, smält
  • 140 g bacon eller sidfläsk, i små bitar, ev

Serveras med

  • sylt eller kompott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål.
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  4. Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen.
  5. Blanda till en smet och rör ner smöret.
  6. Häll smeten i en långpanna, klipp ner baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg.
  7. Servera med sylt eller kompott.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept