Kålsoppa med frikadeller

Kålsoppa med frikadeller
Foto: Husmorsorna

Du behöver

Kålsoppa

  • 1,5 l grönsaks/köttbuljong
  • 750 g vitkål, hackad
  • 0,5 st gul lök, hackad
  • 2 msk soja
  • 1,5 msk mörk sirap
  • 1 tsk ättika
  • 2 msk smör

Frikadeller

  • 200 g kalv eller fläskfärs
  • Vit och svartpeppar, några bra varv med kvarnen
  • 0,5 tsk salt
  • 1 gnutta socker

Gör så här

  1. Fräs kålen och löken i smöret tills det nästan får lite färg.
  2. På med sirap och soja, rör lite till, sedan stjälper du i all buljong.
  3. Låt puttra i 10 minuter ungefär.
  4. Medans soppan kokar rullar du små, små frikadeller.
  5. Och när de är färdigrullade får de hoppa ner i soppan.
  6. Så fort de flyter är de klara. Nu ska du smaka av! Kanske mer syra, sötma eller sälta? Det är bara att köra med soja, sirap och ättika.
  7. Har du lite persilja till övers kan du ju alltid snobba till dig och klippa över det. Ät och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept