Emmas minestra

Emmas minestra
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Emmas minestra

12 ingredienser

Här är en soppa som jag tjongar ihop titt som tätt. Den fungerar totalt underbart en vanlig tråk-torsdag, och precis lika fantastiskt en glamourös bjud-lördag. Du kan sörpla denna soppa i noppriga joggingbyxor eller sidenkravatt, don efter känslosväng! Ha nu en riktigt god middag lilla, stora och mittimellan vännen! /Emma

När du köper din pasta, köp en god pasta med ägg, inte sån där skruttpasta, då blir det inget gott alls.

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 3 morötter, hackade i småbitar
  • 2 dl salladskål, strimlat
  • 1,5 dl minipasta
  • 0,5 dl citron, pressad
  • 1,5 l kycklingbuljong

Frikadeller

  • ca 200 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl ströbröd

Serveras med

  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Låt morötterna småkoka i buljongen i 10 minuter.
  2. Under tiden blandar du ihop frikadellfärsen och rullar småsmå minibullar.
  3. När 10 minuter gått låter du frikadellerna, pastan och citronen hoppa ner i buljongen och koka i fem minuter. Om pastan bara behöver några minuters koktid, ta i dem efter ett tag.
  4. Kålen lägger du i preciiiis innan servering.
  5. Riv lite parmesan över soppan och känn hur sabla god den är.