Husets tomatsås

Egen tomatsås kan du passa på att laga när du får tag i fina tomater. Den kan användas som bas i köttfärssås eller olika grytor. Du kan också använda den till pizza eller som helt vanlig sås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg tomater
  • 1 gul lök
  • 2 tsk ren ättika, 24 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm krossad vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Skålla tomaterna i kokande vatten och dra av skalet. Mixa tomaterna hastigt i matberedare eller hacka dem för hand. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda tomater, lök, ättika, socker, salt, peppar, paprikapulver och ingefära i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock i ca 30 minuter, tills såsen tjocknat.
  3. Häll den varma tomatsåsen i varma, väl rengjorda glasburkar. Låt svalna och kyl sedan. Förvara kallt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept