Husets solrosbröd

Husets solrosbröd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Husets solrosbröd

6 ingredienser

Solrosbröd är också gott att baka ut som portionsbröd. Jäs dem gärna i en muffinspanna, så blir de höga och fina.

Ingredienser

portioner
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 2 tsk salt
  • 2 msk solrosolja
  • ca 14 dl lantvetemjöl
  • 1 dl solroskärnor, rostade

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Rör ut jästen med vattnet, arbeta in resten av ingredienserna samt hälften av solrosfröna till en smidig deg. Knåda noga, täck och jäs 30 minuter.
  2. Knåda degen väl och forma två bröd. Vänd ovansidan i resten av solrosfröna och lägg bröden på en plåt med bakpapper. Jäs 30 minuter.
  3. Grädda strax under mitten 30-35 minuter. Låt svalna på galler.