Husets risotto

Husets risotto
Foto: TV4

Pröva en risotto som den lagas på italiensk restaurang med kycklinglever och svamp. Risotto fordrar ständig passning men går ganska fort att laga.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 5 dl avorioris
  • 100 g svamp
  • 100 g kycklinglever
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippa persilja
  • 2 msk neutral olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 0,25 g saffran (1/2 paket)
  • 1 tsk mejram
  • 1 dl vitt vin
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 2 msk smör
  • 4 msk riven parmesanost

Gör så här

  1. Finhacka lök, vitlök och persilja. Skär kycklinglevern i småbitar och fräs upp i en panna med lite olja. Hacka svampen och fräs, häll på tomater och ris och låt det puttra en stund.
  2. Tillsätt lite vitt vin och krydda med salt, peppar, saffran och mejram. Tillsätt buljong, lite i taget och låt det koka under omrörning tills det är al dente, det vill säga fortfarande en aning hårt i själva kärnan. Det tar ca 25 minuter.
  3. Rör ner smör och parmesanost precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept