Husets potatisgratäng

Husets potatisgratäng
Foto: TV4

En traditionell potatisgratäng. Använd magrare grädde eller enbart buljong om ni vill ha den lite nyttigare.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 kg potatis, skalad och rå
  • 100 g ost, riven och färsk
  • riven muskot
  • 3 dl tjock grädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra en ugnsfast form.
  2. Skiva potatisen lövtunn på råkostjärn. Lägg ett lager potatis i botten av formen, krydda över med salt och peppar och en aning muskot eller vitlök. Lägg på ett tunt lager ost och fortsätt så tills formen är full. Översta lagret skall vara ost.
  3. Slå på grädde till drygt halva formen och grädda tills ytan har fin färg och potatisen känns klar när man prövar med en sticka.
  4. Servera den varm. Vill du laga den i förväg så grädda den nästan klar och värm den sedan färdig i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept