Husets paella

Husets paella
Foto: TV4

Den sammanlagda koktiden för den här paellan är ca 40 minuter. Den kan lagas i förväg och bara värmas vid serveringstillfället. Härlig bjudmat!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora räkor
  • 4 havskräftor
  • 12 musslor
  • 200 g calamares (bläckfisk)
  • 400 g kyckling
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl krossade tomater
  • 200 g skärbönor
  • 1 dl olivolja
  • 500 g ris
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • 5 dl buljong

Gör så här

  1. Skär bläckfisken i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Hacka bönorna. Hacka kycklingköttet fint. Värm olivoljan i en stor gryta. Bryn räkorna och havskräftorna några minuter. Ta bort dem från pannan. Lägg i musslorna och sjud till de öppnar sig. Ta upp musslorna.
  2. Bryn sedan kycklingen i oljan i pannan och tillsätt bläckfisken. Fortsätt bryna 3-4 minuter. Lägg i bönorna och låt fräsa i 2 minuter. Gör ett hål i mitten av blandningen och lägg i den finhackade tomaten. När tomaten börjar bli mörk, tillsätt vitlök och paprika. Häll över buljong tills det täcker och krydda med salt. Låt paellan koka på svag värme i 20 minuter.
  3. Smaka om den är tillräckligt salt. Nu ska riset och saffran läggas till. Rör i pannan så att riset sprids jämt över hela ytan. Värmen ska nu höjas så att riset kan koka ordentligt. När vattnet dunstat är det klart, ca 20 minuter. Låt paellan vila några minuter. Garnera med räkor, musslor och havskräftor på tallriken när rätten serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept