Husets köttbullar

Husets köttbullar
Foto: TV4

Ett gammal knep för att få goda köttbullar är att blanda färsen med finrivna morötter. Det gör dem både saftiga och ger dem även en aning sötma.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1,5 dl grädde
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
  • 2 små morötter
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Blanda färs och ägg. Låt ströbrödet svälla i grädden en stund. Riv lök och morötter fint och blanda sedan allt med kryddorna till en smidig färs. Provstek en klick för att kolla kryddningen.
  2. Värm ugnen till 100°. Rulla små köttbullar och lägg dem på bakpapper. Stek dem i omgångar sakta i en panna med matfett på medelvärme. Skaka pannan då och då så att bullarna blir runda.
  3. Håll de färdiga bullarna varma i ugnen under folie. Servera gärna med potatisgratäng.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept