Husets citrusmarmelad

Husets citrusmarmelad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Husets citrusmarmelad

4 ingredienser

Hemlagad marmelad är bäst. Du kan smaksätta den med kanel, ingefära eller några kryddnejlikor.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,5 kg blandade citrusfrukter (t ex 1 citron, 1 grape, och resten apelsiner)
  • ev 1-2 dl vatten
  • 1 förp gul melatin, pektinmedel
  • 1-1,1 kg strösocker (eller råsocker)

Gör så här

  1. Skär loss ytterskalet på två apelsiner. Skala resten av frukten. Mixa allt fruktkött och låt apelsinskalen följa med. Koka massan kraftigt 1 minut.
  2. Strö pektinmedlet över och rör ner det väl. Koka ytterligare 1 minut. Rör sedan ner sockret väl och koka ytterligare 1 minut.
  3. Ta marmeladen av värmen och skumma ytan väl. Slå upp på rena glasburkar som sköljts med Atamonlösning. Förslut burkarna och förvara dem kallt.