Hummersås

Hummersås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hummersås

9 ingredienser

Hummersås passar till de flesta fisk och skaldjursrätter. Med koncentrerad hummerfond får du den rätta smaken.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk cognac
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 4 dl fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • cayennepeppar
  • citonsaft, pressad
  • salt

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner mjöl. Ställ tillbaka kastrullen på plattan. Spä med fiskbuljong, lite i taget.
  2. Häll i konjak, grädde och hummerfond och låt puttra en stund.
  3. Krydda med salt, citronsaft och kajennpeppar.