Hummersallad Tore Wretman

Hummersallad Tore Wretman
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 kokta hummer
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl majonnäs
  • ett par droppar citron
  • 0,5 tsk torkad dragon
  • 1 tsk vinäger
  • ett par droppar HP-sås
  • 1 tsk hackad kapris
  • 6 hackade oliver
  • 1 tsk finskuren gräslök
  • 1 tsk torkad körvel
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 tsk hackad dill
  • 1 tsk tomatketchup

Till dekoration:

  • grönsallat och dill

Gör så här

  1. Tina hummern. Klyv den med en vass kniv, börja vid huvudet. Lossa köttet och skär det i mindre bitar. Knäck klorna och spara dem till att dekorera med.
  2. Sås: Hacka kaprisen fint. Hacka oliverna. Skär gräslöken smått. Hacka persilja och dill. Blanda samman majonnäs, pressad citron, dragonört, vinäger, HP-sås, kapris, oliver, gräslök, körvel, persilja och dill. Rör ner tomatketchupen.
  3. Dela äggen i mindre bitar. Blanda hummerköttet och äggen med såsen och lägg tillbaka röran i skalet till förrätt eller i en skål till bufférätt. Dekorera med sallat, dill och hummerklo.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept