Hummersallad med Rhode Island-sås

Hummersallad med Rhode Island-sås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 Hummer
  • 250 g valfria sallatsblad
  • 8 färska champinjoner
  • 2 kokta ägg
  • Rhode island- sås:
  • 4 dl majonnäs
  • 1 msk tomatketchup
  • 1 msk chilisås
  • 0,5 tsk pressad citronsaft
  • salt och vitpeppar
  • ev 1 msk konjak eller madeira
  • Till garnering:
  • några kvistar dill

Gör så här

  1. Rhode Island- sås: Blanda majonnäs med tomatketchup och chilisås. Krydda med citronsaft, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak eller madeira. Ställ svalt till servering.
  2. Skölj sallaten. Klyv hummern och knäck klorna. Ta ut hummerköttet och skär det i stora bitar. Borsta och skiva champinjonerna. Lägg upp sallat på fyra assietter. Fyll på med champinjoner och hummer. Skilj vitan från gulan på ägget och hacka båda och lägg överst. Dekorera med dill. Servera med Rhode Island-sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept