Hummersallad med apelsin och curry

Hummersallad med apelsin och curry
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 kokta humrar
  • 2 apelsiner
  • 150 g kinakål
  • 2 salladslökar
  • 0,5 mango
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • 3 msk neutral olja
  • 4 dl blandad sallat
  • Salt och tabasco

Apelsinfond med curry

  • 1 gul lök
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 1,5 tsk curry
  • 2 dl pressad apelsinjuice
  • 2 dl morotsjuice
  • 0,5 dl pressad limesaft
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Knäck klorna på hummern och plocka ut köttet, skala stjärtarna och ta ut köttet. Ställ hummerköttet i kyl. Lägg skalet på en plåt och rosta i ugnen i 15 minuter.
  2. Apelsinfond: Pressa saften ur apelsinerna. Skala och grovhacka löken, krossa och skiva citrongräset. Fräs lök, curry och citrongräs i olja utan att det tar färg. Tillsätt de rostade hummerskalen och slå i apelsinjuice, morotsjuice och limesaft. Fyll upp med vatten så att skalen täcks, koka upp och sjud i 20 minuter. Ta kastrullen av värmen och låt dra ytterligare 30 minuter. Sila fonden i en ren kastrull och koka upp. Låt koka ihop utan lock tills ca 2 dl återstår. Låt fonden svalna i kyl.
  3. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär ut fruktköttet i skinnfria klyftor. Strimla kinakålen grovt och lägg den i ett durkslag. Koka upp 1 liter vatten, slå det över kålen och låt svalna i rumstemperatur. Skiva salladslöken fint, skala och tärna mangon i mindre kuber. Dela hummerköttet i grova bitar.
  4. Vispa ihop den kalla apelsinfonden med oljan. Vänd ner hummerkött, apelsinfiléer, kinakål, salladslök, mango och koriander. Blanda till sist i de gröna sallatsbladen och krydda med salt och några stänk tabasco.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept