Hummerrulle på asiatiskt vis

40 m
4
Hummerrulle på asiatiskt vis
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

  • 4 humrar
  • 0,5 kg vitkål
  • 2-3 morötter
  • 2 selleristänger
  • ca 15 cm ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 chili, finhackad
  • 0,5 l majsolja, för stekning och fritering
  • 1 dl fisksås
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 6 spring roll-wrappers

Nuoc-Chamsås

  • 1 dl fisksås
  • 1 dl limejuice
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk vitlök, finhackad
  • 0,5 chili, hackad
  • 9 msk socker

Gör så här

  1. Börja med att dela hummern och ta ut allt hummerkött, kom ihåg tarmen. Dela sedan upp det i ca 1 cm bitar. Lägg åt sidan. Strimla därefter kål, morötter och stjälkselleri fint. Riv även ingefäran fint och hacka ner vitlöksklyftor och chili.
  2. Blanchera kål, morötter och selleri i 2 minuter i saltat vatten, spola därefter i kallt vatten. Lägg grönsakerna i ett durkslag så vätskan försvinner och de torkar upp lite. Fräs dem därefter i majsoljan tillsammans med vitlöken, chili och ingefäran tills de är mjuka, ca 2-3 minuter utan att det tar färg. Stänk på 3-4 stänk fisksås. Salta och peppra efter behag. Lägg därefter grönsakerna i en skål så det svalnar.
  3. Under tiden placerar man ett springroll wrapper på en ren arbetsyta samt en halv wrapper på tvären. Detta för att kunna försegla sidorna på rullen. Fördela sedan lika mängder grönsaker och hummer på pappret. Rulla ihop och försegla rullen. Stek sedan vårrullen i rikligt med rapsolja, ca 1 cm olja, i en hög stekpanna tills den fått en fin gyllene färg.
  4. Rör ner samman fisksås, limejuice och vatten i en skål, hacka ner vitlöken och chilifrukten. Rör i socker och låt det lösas upp. Servera som dipp till vårrullarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept