Hummercocktail

Hummercocktail
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 kokta humrar
  • 12 sparrisar
  • 10 champinjoner
  • 0,25 sallatshuvud
  • Dressing:
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 msk chilisås
  • 1 krm paprikapulver
  • salt och malen vitpeppar
  • Till garnering:
  • 4 citronklyftor
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Dressing: Rör ihop gräddfil och majonnäs. Blanda ner chilisås och krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  2. Tina hummern och rensa ut köttet. Skär köttet i fina bitar men spar klorna till garnering. Skala och ansa sparrisen vid behov och koka den i lättsaltat vatten. Låt den rinna av. Strimla grönsallaten fint och skiva champinjonerna tunt.
  3. Lägg sallat och champinjoner i bottnen av ett cocktailglas. Lägg på hummer och häll över dressingen. Toppa med sparris och hummerklor och garnera med citron och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept