Dela humrarna på längden, ta bort den lilla magsäcken framme i huvudskölden och ta ut inkråmet. Knäck klorna och ta ut köttet så helt som möjligt och hugg skalen i småbitar. Hetta upp oljan i en plateau eller stekpanna. Krydda hummerstjärtarna med paprika, en aning salt, peppar och kajennpeppar och fräs dem hastigt runt om. Häll på whisky och flambera. Slå på sherry och fiskbuljong och koka upp. Ta upp hummerstjärtarna genast och lägg dem på ett fat.
Blanda samman smör och vetemjöl till en pastaredning, beurre manié. Lägg ner de krossade hummerskalen i spadet, häll i grädde och låt allt småkoka i ca 20 minuter. Sila över såsen i en annan kastrull, smaka av och red med lite beurre manié.
Skär hummerstjärtarna i skivor och lägg upp på varma tallrikar tillsammans med hummerklorna. Häll över den heta såsen och servera genast med tillbehören.